Blogartikel

Interview. De mensen en het verhaal achter Bewire Roots.

Gepubliceerd op
14 Sep 2023

Auteur
Charlotte Portael

Topic
EmpowermentImpactfulness

Bewire Roots is een initiatief vanuit heel Bewire, voor en door ondernemers. Maar aan de basis van elk initiatief ligt een idee en staat een team. We gingen in gesprek met de mensen achter het platform en vroegen hen naar de uitdagingen en doelen van het verhaal achter Bewire Roots.

First things first, hoe is het idee voor Bewire Roots ontstaan?

“Dat kwam organisch voort vanuit de ondernemerscultuur die leeft binnen Bewire. Het is geweldig om te zien hoeveel energie ondernemers binnen Bewire halen uit de positieve impact die ze hebben op medewerkers en bedrijven. Daar móesten we iets mee doen.”

“Onze lat op vlak van kwaliteitsmanagement ligt zeer hoog en het is fascinerend hoe interne bedrijven elkaar helpen om een voorbeeld te zijn naar de buitenwereld toe. Bewezen processen, strategie-oefeningen, financiële inzichten, ideeën, trends, successen en fouten worden gedeeld binnen onze veilige omgeving. Dat, in combinatie met de helpende handen waarop elke ondernemer steeds kan rekenen, maakt – volgens ons – van Bewire dé plek om succesvol initiatieven (verder) uit te bouwen.”

Wat is de grootste uitdaging voor Bewire Roots?

“Het is ongetwijfeld de grootste uitdaging om ons interne verhaal naar de buitenwereld toe zo helder en duidelijk mogelijk voor te stellen.

“Het voornaamste doel van Bewire Roots is het aanspreken van (toekomstige) ondernemers.

Wij willen mensen kansen geven om samen nieuwe ondernemingen uit de grond te stampen en bestaande ondernemingen een veilige thuishaven aanbieden waar samenwerken en elkaar versterken voorop staan.”

team luistert naar het verhaal achter Bewire Roots

“Dat geldt zowel voor interne medewerkers als inspirerende mensen met ondernemingservaring. De enige vereiste is dat je een community wil uitbouwen/uitgebouwd hebt rond een digitaal domein dat in het plaatje van Bewire past.

Maar probeer dat maar eens kort en bondig uit te leggen…”

Wat is de grootste fout die jullie hebben gemaakt?

“In 1 woord: overdenken. Zoals heel wat ondernemers zijn ook velen onder ons analytisch aangelegd en doen we niet liever dan sparren met collega’s over allerhande zaken. Vaak loop je daardoor vooruit op anderen en zie je dingen aankomen. Analyseren en beschouwen is zinvol, maar wanneer je gaat overdenken, ga je daar vaak iets te ver in.”

Perceptie is geen realiteit, dat hebben we al meermaals ondervonden.

“Een mens is geneigd om in onzekere situaties in negatief denken te vervallen, terwijl uiteindelijk alles altijd wel goed komt. Die tijd sparen we vandaag uit door gewoon vertrouwen te hebben in het proces.”

Wat zou je in de toekomst anders aanpakken?

“Niets. Hoe gek dat ook mag klinken.”

“We hadden als ondernemers nooit gestaan waar we vandaag staan, mochten we geen verkeerde beslissingen genomen hebben en daarmee geconfronteerd zijn. Het is vanzelfsprekend voor een organisatie en ondernemers dat je denkwijzen en overtuigingen in vraag stelt en herbekijkt. Alleen zo behoud je een innovatieve mindset en blijf je alert.”

Wat typeert ‘de Bewire-ondernemer’?

Ondernemers bij ons stellen de mens voorop, in alles wat ze doen, en dat druipt ervan af elke keer we mensen samenbrengen.

‘Wat dat concreet voor ons betekent, een Bewire-ondernemer zijn? Dat leggen we hier haarfijn uit!”

Hoe zien jullie Bewire, en in het bijzonder Bewire Roots, verder evolueren?

“Bewire Roots is wat ons betreft slechts het topje van de ijsberg. Het is als een soort venster om van buitenaf te kijken hoe het er bij onze organisaties aan toe gaat.”

“Het is enorm moeilijk om duidelijk (en beknopt) te communiceren over alle processen die onze kwalitatieve ondernemingen vorm geven. Dát nog meer helder krijgen, is een kwestie van continu meten, analyseren en verbeteren.

Anderzijds is het verhaal achter Bewire Roots 100% authentiek en integer.”

We zeggen wat we doen en – daar kan je van op aan – we doen wat we zeggen.

Ben je geïnspireerd? Zie je jezelf in dit verhaal passen? Aarzel niet en neem contact op!

Inzichten

Ontdek andere blogartikels

Relevante ondernemersverhalen

Getriggerd door deze blog? Check dan zeker onderstaande getuigenissen en verhalen van de ondernemers in kwestie!

Portret van Philip

Philip Boermans

"Ondernemerschap binnen Bewire is het zelfstandig kunnen uitbouwen van een eigen initiatief, met ondersteuning en coaching van je collega-ondernemers."
Lees getuigenis
Portret van Kurt

Kurt Kenis

"Ondernemen doe je met vallen en opstaan, maar weet dat Bewire er is om je weer recht te helpen waar nodig."
Lees getuigenis
Portret van Jan

Jan Van Reeth

"Bewire is de omgeving waar het ware potentieel van mensen tot uiting komt."
Lees getuigenis
Portret van Joost

Joost Damen

"Bij Bewire krijg je ruimte om je te ontplooien als ondernemer, en sta je er niet alleen voor."
Lees getuigenis