Blogartikel

B-Proud. Een intern platform voor projecten en collega’s in de kijker.

Gepubliceerd op
07 Sep 2023

Auteur
Charlotte Portael

Topic
EmpowermentPeople-Centricity

B-Proud. BE PROUD, op alles wat je doet, zowel privé als professioneel. En deel dat met de je omgeving – of iedereen die het horen wil. Daarom ontwikkelden we bij Bewire ‘B-Proud’.

Wat, hoe en waarom? Dat lees je in deze blog!

B-Proud

Wat is B-Proud?

B-Proud is een intern platform dat projecten en collega’s in de kijker zet. Of het nu gaat om een project bij de klant, een interne opdracht, een stage of een persoonlijk project: je mag trots zijn op wat je doet en verwezenlijkt (hebt). Op B-Proud kunnen collega’s elkaars verhalen lezen en zelf iets delen. De manier waarop? Dat kiest iedereen zelf!

Wat is de meerwaarde van B-Proud?

Bij Bewire doen we niets zomaar. Zo is ook B-Proud niet zomaar een platform voor allerlei technische cases, integendeel. In een klein team is iedereen van alles op de hoogte. Je weet wie wat doet, op het werk en in diens vrije tijd. In een groeiend ecosysteem van bedrijven, zoals Bewire vandaag, is het onbegonnen werk om van elke collega te weten waar die mee bezig is. Al is dat wel interessant, toch?

Je mag trots zijn op wat je doet, al toont niet iedereen dat vanzelf. B-Proud verlaagt de drempel om verhalen te vertellen.

Voor de zender (lees: de verteller, schrijver of geïnterviewde)

Sharing is caring.

Cliché, but true. Een aantal redenen waarom jij er baat bij hebt jouw verhaal te delen:

B-Proud
  • Je inspireert andere collega’s om hetzelfde te doen.
  • Je creëert, in vele gevallen, een vorm van herkenbaarheid. Iedereen botst immers op problemen.
  • Als je je verhaal deelt, reflecteer je op wat je doet of gedaan hebt, en kom je tot interessante inzichten, die je misschien niet had als je er niet meer naar terugkeek.
  • Je zelfvertrouwen krijgt een enorme boost.

Voor de ontvanger (lees: voor de lezer)

Een aantal redenen waarom het verhaal van anderen een meerwaarde is voor jou:

  • Je leert je collega’s beter kennen.
  • Je kan jezelf herkennen in bepaalde situaties, waardoor je beseft dat je niet alleen bent.
  • Je hebt leesvoer voor wanneer je je verveelt.
  • Je krijgt inspiratie voor eigen projecten.
  • Je ontdekt tal van tips om zelf toe te passen.

Hoe werkt B-Proud?

Onder het motto ‘Voor ieder wat wils’, zijn er op B-Proud tal van mogelijkheden om een verhaal of project te delen. Zo kan je als ‘verteller’ het format kiezen waarbij je je het comfortabelst voelt, en is er ook voor de ontvanger variatie in het aanbod.

Wat de inhoud betreft gaat het om verhalen, ervaringen en anekdotes. De technische kant van het verhaal laten we achterwege. Toch benieuwd naar het totaalplaatje? Dan weet je dankzij het interview bij wie je moet zijn!

Hit & Run

De naam zegt alles. Dit format is kort en bondig. Aan de hand van heel concrete, korte vragen, wordt een beeld van het project geschetst, in korte antwoorden.

Interview

Dit format is iets uitgebreider, al kost het niet veel meer tijd. Aan de hand van een interview wordt de getuigenis uitgeschreven door onze copywriter.

FAQ

Hoe weten collega’s dat er een nieuwe ‘B-Proud’ online staat?

Een nieuw verhaal op B-Proud? Dat wordt meegedeeld op 2 manieren. Via Slack, het interne communicatiekanaal van Bewire, krijgen collega’s een kort berichtje met de naam van het project en de naam van de collega(‘s) in kwestie. Daarnaast verschijnt ook elke maand The Bewire Times, onze interne ‘gazet’, waarin een glimp van het nieuwe interview te lezen is.

B-Proud in The Bewire Times

Wat vinden de medewerkers zelf van B-Proud?

Binnen Bewire is het enthousiasme erg groot. Er wordt over gepraat én de aanmeldingen stromen vlot binnen.

Wat voor projecten staan er op B-Proud?

Voor elk project dat – min of meer – gerelateerd is aan jouw job of de sector, is er plaats op B-Proud. Zo staan er verhalen op over projecten bij de klant en stages, maar ook over een social team van een bedrijf of een persoonlijk IT-project.Spreekt het concept van B-Proud je aan? Lijkt een gelijkaardig platform je interessant om binnen jouw organisatie de verbondenheid te vergroten? Contacteer ons om de mogelijkheden voor jouw bedrijf te bekijken!

Inzichten

Ontdek andere blogartikels

Relevante ondernemersverhalen

Getriggerd door deze blog? Check dan zeker onderstaande getuigenissen en verhalen van de ondernemers in kwestie!

Portret van Philip

Philip Boermans

"Ondernemerschap binnen Bewire is het zelfstandig kunnen uitbouwen van een eigen initiatief, met ondersteuning en coaching van je collega-ondernemers."
Lees getuigenis
Portret van Theriessa

Theriessa Cenens

"Het is een sprong in het diepe wagen, wetende dat je op je pootjes terecht zal komen dankzij ondersteuning en coaching van collega’s."
Lees getuigenis

Jens Mortier

"Ondernemen binnen Bewire is terechtkomen in een groep enthousiaste ondernemers die elkaar als collega’s verder helpen om het beste uit zichzelf te halen."
Lees getuigenis
Portret van Dieter

Dieter Van Hoof

"Wie de ambitie heeft om zijn carrière naar een hoger punt te tillen en hier ook voor de volle 100% voor wil gaan, krijgt de kans om dat te doen, in een veilige omgeving."
Lees getuigenis