Getuigenis

Jan Van Reeth

Bewire staat voor 5 waarden. Voor Jan is Empowerment het meest van toepassing op zijn ervaring met ondernemerschap binnen de cluster.

In zijn getuigenis ontdek je wat dit voor hem betekent.

Portret van Jan
  • Excellence
  • Respect
  • People-centric
  • Impactfullness
  • Empowerment

“Empowerment, en dan vooral de aanpak bij Bewire, betekent voor mij dat je op de juiste manier en op het juiste moment het zetje krijgt dat je nodig hebt.”

“Wil je springen of iets uitproberen, dan ben je bij Bewire in the right place at the right time.”

Hoe omschrijf je vandaag jouw rol als ondernemer aan vrienden en familie?

“Ik ben creatief coördinator bij Studio Ignite. Bij Studio Ignite spreken we bewust niet van managers of directors, omdat we een vlakke structuur hanteren en iedereen gelijk is. Naast mijn creatieve taken, zoals design en development, is het begeleiden en ondersteunen van mensen ook een dagelijkse bezigheid.

Ik hou ervan om mensen te helpen groeien en motiveer ze om met volle goesting mee de koers te varen van het schip waarvan mijn collega Theriessa en ik samen het roer vasthouden.”

Jan tijdens een feedbackmoment op de werkplek van Studio Ignite

Wat betekent Bewire voor jou?

“Bewire is de plaats waar je jezelf kan vinden én zijn. Niemand zal hier over je schouder meekijken, want je krijgt alle ruimte en het vertrouwen dat je nodig hebt om te doen wat je graag doet en er beter in te worden. Wanneer je toch nood hebt aan extra begeleiding, wordt daarvoor gezorgd. Bij Bewire is fouten maken onderdeel van ‘mens zijn’.
Daarnaast is het een omgeving die erin slaagt heel wat verschillende soorten mensen bij elkaar te brengen. Collega’s worden hier écht vrienden.”

Welke situatie of gebeurtenis is je het meest bijgebleven sinds de start als ondernemer binnen Bewire en waarom?

“Dat is de officiële aankondiging van mijn (en Theriessa’s) rol als coördinator van Studio Ignite. Ik had verwacht dat mensen anders zouden beginnen reageren omdat je vanaf dat moment hun ‘baas’ bent, maar niets is minder waar. Voor hen (ons team) was het een logische stap, wat misschien wel bewijst dat ze mij meer als ondernemer zagen dan ikzelf.
Ons team is en blijft ongelooflijk hecht en het merendeel van de tijd verloopt alle onderlinge communicatie heel informeel, wat niet overal het geval is. Dat maakt naar het werk komen eens zo aangenaam.”

Wat zou je aan (potentieel) toekomstige Bewire-ondernemers willen meegeven?

“Het is een misvatting dat mensen met een eerder introvert karakter geen leidinggevende functies kunnen hebben. Zij staan dikwijls veel meer stil bij gevoelens en emoties, en laat dat nu net één van de belangrijkste aspecten zijn in het begeleiden van mensen. Twijfel vooral niet aan je eigen kunnen en kom eens uit die comfortzone, je zal jezelf er achteraf dankbaar voor zijn!”

Portret van Jan
Bewire is de omgeving waar het ware potentieel van mensen tot uiting komt."

— Jan Van Reeth, Creative Coordinator van Studio Ignite

Roots hexagon cyan Sfeerbeeld van het Studio Ignite team

Positionering

Studio Ignite binnen Bewire

Studio Ignite is de creatieve cel binnen Bewire. Zij zetten hun passie voor creatie in om ondernemingen eigenheid te geven. Met bold branding, waanzinnig webdesign en spot-on copywriting helpen ze succes te ontvlammen.

Meer over Studio Ignite

Ondernemersverhalen

Ontdek het verhaal van jouw voorgangers

Portret van Philip

Philip Boermans

"Ondernemerschap binnen Bewire is het zelfstandig kunnen uitbouwen van een eigen initiatief, met ondersteuning en coaching van je collega-ondernemers."
Lees getuigenis
Portret van Dieter

Dieter Van Hoof

"Wie de ambitie heeft om zijn carrière naar een hoger punt te tillen en hier ook voor de volle 100% voor wil gaan, krijgt de kans om dat te doen, in een veilige omgeving."
Lees getuigenis
portret van Luca

Luca Filippone

"It doesn’t feel like a job, it’s a way of life!"
Lees getuigenis
Portret van Berten

Berten De Schutter

"Bij Bewire leer je de verschillende lagen van het ondernemerschap ontdekken. Laag per laag, met intense, persoonlijke begeleiding."
Lees getuigenis
Portret van Kurt

Kurt Kenis

"Ondernemen doe je met vallen en opstaan, maar weet dat Bewire er is om je weer recht te helpen waar nodig."
Lees getuigenis
Portret van Roeland

Roeland De Smedt

"Bewire, dat is elkaar ondersteunen en samen de successen vieren.”
Lees getuigenis

Jens Mortier

"Ondernemen binnen Bewire is terechtkomen in een groep enthousiaste ondernemers die elkaar als collega’s verder helpen om het beste uit zichzelf te halen."
Lees getuigenis
Portret van Joost

Joost Damen

"Bij Bewire krijg je ruimte om je te ontplooien als ondernemer, en sta je er niet alleen voor."
Lees getuigenis
Portret van Theriessa

Theriessa Cenens

"Het is een sprong in het diepe wagen, wetende dat je op je pootjes terecht zal komen dankzij ondersteuning en coaching van collega’s."
Lees getuigenis

Relevante inzichten

Geïnspireerd door deze getuigenis? Dan spreken onderstaande inzichten je misschien ook wel aan!