Getuigenis

Dieter Van Hoof

Bewire staat voor 5 waarden. Voor Dieter is People-centricity het meest van toepassing op zijn ervaring met ondernemerschap binnen de cluster.

In zijn getuigenis ontdek je wat dit voor hem betekent.

Portret van Dieter
  • Excellence
  • Respect
  • People-centric
  • Impactfullness
  • Empowerment

“Bij Bewire staan de werknemers voorop. Dat wil zeggen dat beslissingen worden gemaakt met het menselijke aspect als primair doel. Voor mij gaat dat ook over transparantie naar medewerkers toe. Frequent contact met het eigen team, samen nadenken over hoe ze verder kunnen groeien binnen Bewire zonder afgelijnde trajecten en KPI’s (hoewel die vaak als leidraad kunnen dienen)… Het speelt allemaal mee.”

Hoe omschrijf je vandaag jouw rol als ondernemer aan vrienden en familie?

“Misschien een klein beetje zoals Steve Jobs wanneer hij spreekt over een schip met een groot gat in de romp? Zijn job is om het schip in de juiste richting te wijzen. Het gaat er vooral over om het beste te maken van de situatie waarin je zit.”

Het ondernemerschap houdt veel meer in dan vaak wordt gedacht. Er gaat soms zelfs een zekere verbloeming gepaard met de term ‘ondernemen’.”

“Ik probeer dan ook altijd een mooie mix van leuke en minder leuke taken te omschrijven. Bij leuke taken denk ik aan het contact met de mensen. Daarmee bedoel ik het samen zoeken naar een oplossing die zowel voor de medewerker als coordinator een goede middenweg is. Daarnaast is er ook het tot een goed eind brengen van een project. Elke behaalde milestone is iets om trots op te zijn en om elkaar even in de bloemetjes te zetten voor mooie prestaties. 

De keerzijde van ondernemen? Conflicten (hoewel we allemaal stiekem ook wel een beetje van drama houden). Al zie ik er vaak toch een challenge in ze zo correct mogelijk op te lossen met het people-centric gegeven in het achterhoofd.”

Dieter tijdens het muurklimmen op een social event van Lucidus & Dots & Arrows

Wat betekent Bewire voor jou?

“Bewire is een hechte groep mensen die niet enkel samenwerken als collega’s, maar ook graag in elkaars gezelschap vertoeven, buiten de werkuren. Het is een plek waar je als persoon kan groeien op je eigen tempo en waarbij je collega’s nooit ver weg zijn om je bij te staan.”

Ik geniet echt van het contact met de mensen. Dat is geen specifieke gebeurtenis of situatie, maar een ongoing thing”

Welke situatie of gebeurtenis is je het meest bijgebleven sinds de start als ondernemer binnen Bewire en waarom?

Om er toch een gebeurtenis aan te koppelen, is dat het moment dat ik een balans heb gevonden. Een balans tussen mijn projecten bij de klant en het ondernemerschap. Sinds die switch kan ik volledig mijn eigen agenda beheren en er ook zijn voor de collega’s die het op dat moment nodig hebben. Ik heb tijd en ruimte om een luisterend oor te zijn en de noden van collega’s als een prioriteit te beschouwen. Als iemand vraagt om even te babbelen over een situatie op het werk, thuis of of ik even kan meekijken naar een (technisch) probleem, kan ik tijd vrijmaken om hen verder te helpen of naar hen te luisteren.”

Wat zou je aan (potentieel) toekomstige Bewire-ondernemers willen meegeven?

“Mensen, mensen, mensen. Zie ze niet als een bron van inkomsten, maar als wie ze zijn.”

“Hecht aandacht aan je mensen en probeer het onderste uit de kan te halen om ze tot een hoger niveau te tillen én ze trouw te houden aan Bewire. Als mensen je niet meer horen of zien, verliezen ze deze band en verwatert hun affiniteit met het bedrijf.”

Portret van Dieter
Wie de ambitie heeft om zijn carrière naar een hoger punt te tillen en hier ook voor de volle 100% voor wil gaan, krijgt de kans om dat te doen, in een veilige omgeving."

— Dieter Van Hoof, Managing Partner van Dots & Arrows

Roots hexagon cyan Sfeerbeeld van het Dots & Arrows team

Positionering

Dots & Arrows binnen Bewire

Dots & Arrows is dé partner voor API management, integratie en digitale transformatie. Voor consultancy, training en support kan je bij hen terecht. Als officiële MuleSoft en Apigee partner, staat Dots & Arrows garant voor service van A tot Z.

Meer over Dots & Arrows

Ondernemersverhalen

Ontdek het verhaal van jouw voorgangers

Portret van Theriessa

Theriessa Cenens

"Het is een sprong in het diepe wagen, wetende dat je op je pootjes terecht zal komen dankzij ondersteuning en coaching van collega’s."
Lees getuigenis
Portret van Berten

Berten De Schutter

"Bij Bewire leer je de verschillende lagen van het ondernemerschap ontdekken. Laag per laag, met intense, persoonlijke begeleiding."
Lees getuigenis
Portret van Philip

Philip Boermans

"Ondernemerschap binnen Bewire is het zelfstandig kunnen uitbouwen van een eigen initiatief, met ondersteuning en coaching van je collega-ondernemers."
Lees getuigenis

Jens Mortier

"Ondernemen binnen Bewire is terechtkomen in een groep enthousiaste ondernemers die elkaar als collega’s verder helpen om het beste uit zichzelf te halen."
Lees getuigenis
Portret van Kurt

Kurt Kenis

"Ondernemen doe je met vallen en opstaan, maar weet dat Bewire er is om je weer recht te helpen waar nodig."
Lees getuigenis
Portret van Jan

Jan Van Reeth

"Bewire is de omgeving waar het ware potentieel van mensen tot uiting komt."
Lees getuigenis
Portret van Joost

Joost Damen

"Bij Bewire krijg je ruimte om je te ontplooien als ondernemer, en sta je er niet alleen voor."
Lees getuigenis
portret van Luca

Luca Filippone

"It doesn’t feel like a job, it’s a way of life!"
Lees getuigenis
Portret van Roeland

Roeland De Smedt

"Bewire, dat is elkaar ondersteunen en samen de successen vieren.”
Lees getuigenis

Relevante inzichten

Geïnspireerd door deze getuigenis? Dan spreken onderstaande inzichten je misschien ook wel aan!